Spaanse Water met de Tafelberg Een populaire plek - Jan Thiel strabd Palmboom
Curacao

Ligging op Curaçao

Spaanse Water met de Tafelberg

De wijk Brakkeput Abou is, net als de wijken Jan Thiel en Jan Sofat, snel groeiend en in ontwikkeling.

De villa ligt iets verhoogd en vanaf de voorkant kijkt u uit op de mooie omgeving van landhuizen, groene natuur en de Tafelberg, die de gehele omgeving domineert. Vanaf de achterzijde kijkt u uit op soortgelijke woningen.

De door Google Earth gebruikte foto's van Curaçao zijn een aantal jaren oud. Ze geven daarom geen actuele informatie over de feitelijke bebouwing in en om de villa, maar alleen een exacte positie van de ligging van de woning.
Voorkant vakantiehuis
Strand van Jan Thiel

Vlakbij (op ca. 350 meter) ligt het Spaanse Water met haar vele watersportmogelijkheden. De naam van deze fantastisch mooie lagune is, met de vooral toch Nederlandse historie van Curaçao, wellicht wat vreemd. Maar voor de komst van de Nederlanders hebben zich hier voornamelijk Spanjaarden gevestigd en gaven de naam aan dit water. Al in 1634 gingen hun schepen hier voor anker, veilig voor piraten en de hevige golfslag die soms de kust teistert. Hun galjoenen zijn intussen verdwenen maar de vele (vaak hele kostbare) pleziervaartuigen hebben hun plaats ingenomen.

Brakkeput, een oude plantage genoemd naar het 'brakke water' dat hier werd gevonden, is een van de nieuwste wijken in dit deel van Curaçao. De fraaie landhuizen herinneren aan het verleden, de vele nieuwe villa's maken duidelijk dat de plantage heeft plaatsgemaakt voor een prachtige woon- en vakantielocatie.
In de omgeving is veel te doen. Wat dacht u van een boottochtje over het Spaanse water en ook de prachtige stranden van Curacao liggen bij u in de buurt. Daarnaast is een bezoekje aan het Slavenmuseum, de Struisvogelfarm en de grotten van Hato zeker de moeite waard. Vergeet ook vooral de binnenstad van Willemstad niet met haar leuke winkeltjes, gezellige restaurants en terrasjes en natuurlijk de floating market. Kortom, er is genoeg te doen en u hoeft u geen moment te vervelen op dit eiland. Natuurlijk is het ook mogelijk om te ontspannen in luxe en comfort bij uw woning.

De woning is geheel gelijkvloers en daardoor ook redelijk goed toegankelijk voor minder validen. De woning bestaat uit een woongedeelte, een slaapgedeelte en een buitengedeelte.